Bodrum Cleopatra Mavi Tur

 3 GECE 4 GÜN / 3 GECE YAT KONAKLAMASI
03.Mayıs - 25.Ekim 2014 ve 02.Mayıs - 24.Ekim 2015 Tarihleri Arasında  Her C.tesi , Pazar , P.tesi Kesin Hareket
 
GÜN : B.BODRUM LİMANI

1.Gün Saat 15:30’ dan itibaren sizleri karşılayacak görevlilerimiz eşliğinde kamaralarınıza yerleşebilirsiniz. Erken gelen misafirlerimiz eşyalarını dilerse Aborda Yatçılık ofisine bırakabilirler. Tüm misafirlerimizin tekneye yerleşmesinden sonra akşam yemeğimizi yemek üzere toplanıyoruz. İlk geceleme B. Bodrum Marina'da.
 
‘’Eski adı Halikarnas olan Bodrum'un tarihi M.Ö. 1200'lere kadar uzanır. M.Ö. 5. y.y' da yaşamış olan ve "Tarihin Babası" olarak tanınan Herodot, Halikarnas'ta doğmuştur. Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Kral Mausolos' un (M.Ö. 350) Mozolesi de buradadır. Klasik çağdaki Bodrum'dan günümüze ulaşabilen tek yapı Antik Tiyatro'dur. 13.000 kişi kapasiteli bu tiyatro Anadolu'nun en eski tiyatrolarından biridir ve günümüzde de birçok gösteri ve konserlerde Bodrum'daki sanatseverlere ev sahipliği yapmaktadır. Bodrum'a gelindiğinde, ilk önce görülmesi gereken yerlerden bir tanesi de Kurtarıcı Sen Peter (St. Peter) Kalesi'dir. Ortaçağlara dayanan tarihiyle dünyada en iyi şekilde korunmuş eserlerden birisidir. Büyük İskender'in Halikarnas' a girdiği yer olan Mindos Kapısı da görülmesi gereken yerlerden bir diğeridir. ‘’
 
2. GÜN : KİSREBÜKÜ
 
  Kahvaltımızı aldıktan sonra başlıyoruz  Maviye olan Yolculuğumuza. Rotamız Kisrebükü. Kisrebüne gelmeden mavi ile turkuvazın iç içe geçtiği , tertemiz berrak suları olan koyları görmeden , içinde yüzmeden olmaz diyor kaptanımız. Bu güzel koyların birinde yiyoruz öğle yemeğimizi. Ama görülecek çok yer var devam ediyoruz mavi ile iç içe yolculuğumuza. Akşam saatlerine doğru , sahildeki Bizans harabelerini gezebileceğiniz Kisebükü (Alakışlabükü)'ne ulaşıyoruz. Çok efor sarf ettiniz ,acıktınız ve yoruldunuz berrak sularla oynaşmaktan. Ruhunuzu dinlendirecek sakinlikte olan bu güzel koyda alıyoruz akşam yemeğimizi ve geceyi burada geçiriyoruz.
 
3. GÜN : YEDİ ADALAR
 
  Aşçınız  hazırladığı lezzetli kahvaltının ardından bütün gün eşsiz güzellikteki koylarda, dalış yapın, yüzün,eğlenin, dinlenin, dilerseniz çam ağaçları ile kaplı ormanlarda kısa bir yürüyüş keyfi yaşayın. Öğle yemeği vakti geldi, aşçımız küçük mutfagından çıkardığı lezzetli yemekleri yedikten sonra bolca küçük ada ve mercan resiflerinin bulunduğu Yedi Adalar'a varıyoruz. Akşam yemeği ve geceyi geçirmek için buradaki güvenli koylardan birine sığınıyoruz.
 
4. GÜN : KLEOPATRA ADASI & İNGİLİZ LİMANI
 
  Kahvaltıdan sonra Kaptanımız yüzme molası vermek için Sedir(Cedrae) Adası'na kırıyor dümeni.. Berrak bir suyu Tertemiz berrak bir suyu ve eşine başka hiç bir yerde rastlayamayacağınız kumsalı olan bu adada ki Kleopatra Plajı'nda sadece Kuzey Afrika çöllerinde bulunduğu anlaşılan çok özel bir kum bulunmakta. Rivayete göre Mark Antonius bu kumu özel olarak gemilerle Kraliçe Kleopatra için taşıtmış. Öğle yemeğini bu özel adada alıyoruz. Aşçımızın hazırladığı son yemeği yedikten sonra,İngiliz Limanı'na varıyoruz.
 
Hafızalarımızdaki onlarca güzel hatıra ve kurduğumuz dostluklar eşliğinde vedalaşarak,  sizleri düzenlediğimiz  başka bir Mavi Yolculuk Tur 'umuzda , aramızda görmek ümidi ile bu eşsiz Bodrum – İngiliz Limanı Mavi turumuzu sonlandırıyoruz.
 
 
 
Önemli Bilgiler

İlk gece ve son gece yat limanında demir atılacaktır. İlk gün servis akşam yemeği ile başlıyor.
WHATSAPP BOOK RESERVE KARMA TEKNE ATV
WHATSAPP PRİVATE BOAT ÖZEL TEKNE
TELEFON PHONE